Mivel környezettudatosak vagyunk, így termékeink nagy része legalább részben újrahasznosított anyagokat is tartalmaz. Használunk többek között tehenészetekben használt fejőgumit, újahasznosított farmert és ha tehetjük, csomagolóanyagot sem vásárolunk.

Érveink:
– A használt fejőgumi veszélyes hulladéknak minősül, újrhasznosítása nehézkes és drága. A fejőgumit megtisztítva használjuk fel, de a kutyád így is érezni fogja rajta a tehénistálló jellegzetes illatait, ezért szívesen fog játszani vele. Természetesen az anyag csak hulladékként veszélyes, játékként újrahasznosítva nincs káros hatása sem a kutyára, sem a gazdára.
– Ugyenez a helyzet a gumiabroncsokkal is, jobb esetben hulladéktelepen kötnek ki, rosszabban az erdő mélyén. Az ebből készült ágyaink teljes tisztítás után kerülnek felhasználásra, a párnát használt farmeranyagból varrjuk bele.
– Az újrahasznosított farmert elsősorban design termékeinkhez használjuk fel, de találkozhatsz majd vele felszereléseken is. Tudtad, hogy átlagosan 42 liter víz kell egyetlen farmernadrág elkészítéséhez? És ebben nincs benne a gyapot öntözése, kizárólag a feldolgozás.
– Csomagod összeállításához lehetőség szerint nem használunk új anyagokat, csokis – vagy egyéb, más célra használt – dobozban fog megérkezni hozzád. Nincsenek adataink a magyar felhasználásra vonatkozóan, ezért csak USA példát tudunk hozni. Ott évi 35-38 millió tonnányi papírt gyártanak csak kartondobozokhoz, aminek túlnyomó részét ma már az online kereskedők használják fel. Kínában, amely a másik hasonlóan óriási online piac gazdája tavaly 31 milliárd csomagot szállítottak házhoz. A szállítási költségbe minden online kereskedő beépíti a csomagolások árát is. Mivel mi többségében nem vásárolunk ehhez dobozt, nálunk ez költségként sem merül fel.